Rabu, 06 November 2013

Wishful Wednesday #27




Sudah cukup larut pas saya mengetik WW minggu ini. Tapi selama masih hari Rabu, masih ada sisa waktu beberapa jam untuk berbagi wishlist dong yaaa…

Oya, beberapa hari terakhir ini, obrolan di WA baik di Bajaj maupun sepur Joglosemar, semua masih membahas satu topic utama, yaitu obralan Boxset. Setelah saya akhirnya saya memutuskan membeli boxset penulis favorite saya, Roald Dahl, yang selama ini hanya modal ebook aja yang saya kumpulkan. Bzee, pemilik blog Bacaan Bzee sangat berbaik hati memborongkan boxset ini di pameran di otanya Solo. Arrrghhh…. Thx soooo much, dearest Bzee. Akhirnya… Setelah itu obrolan kembali seputar boxset yang lain, yang kabarnya dibandrol diskon 30%!!! Saya yang selama ini mengaku nge-fans, hanya sekedar mempunyai ebooknya saja. #selftoyor… 


Aaahhh… ini dia boxset idaman saya berikutnya setelah satu boxset tercapai.

Boxed Set of Percy Jackson and The Olympians 1-5 by Rick Riordan
Synopsis from goodreads

Humans and half-bloods agree-Percy Jackson and the Olympians is a series fit for heroes! Relive the adventure from the beginning with this boxed set of the first three books with glorious new cover art by John Rocco. The Lightning Thief
Percy Jackson is a good kid, but he can't seem to focus on his schoolwork or control his temper. When his mom tells him the truth about where he came from, she takes him to the one place he'll be safe-Camp Half-Blood, a summer camp for demigods (on Long Island). There, Percy learns that the father he never knew is actually Poseidon, God of the Sea. Soon Percy finds himself caught up in a mystery that could lead to disastrous consequences. Together with his friends-a satyr and other the demigod daughter of Athena-Percy sets out on a quest to reach the gates of the Underworld (located in a recording studio in Hollywood) and prevent a catastrophic war between the gods.

The Sea of Monsters
After a summer spent trying to prevent a catastrophic war among the Greek gods, Percy Jackson finds his seventh-grade school year unnervingly calm. But things don't stay quiet for long. Percy soon discovers there is trouble at Camp Half-Blood: the magical borders which protect Half-Blood Hill have been poisoned by a mysterious enemy, and the only safe haven for demigods is on the verge of being overrun by mythological monsters. To save the camp, Percy needs the help of his best friend, Grover, who has been taken prisoner by the Cyclops Polyphemus on an island somewhere in the Sea of Monsters-the dangerous waters Greek heroes have sailed for millennia-only today, the Sea of Monsters goes by a new nameL: the Bermuda Triangle. Now Percy and his friends must retrieve the Golden Fleece from the Island of the Cyclopes by the end of the summer or Camp Half-Blood will be destroyed. But first, Percy will learn a stunning new secret about his family-one that makes him question whether being claimed as Poseidon's son is an honor or simply a cruel joke...

The Titan's Curse
When Percy Jackson receives a distress call from his friend Grover, he immediately prepares for battle. He knows he'll need his powerful demigod allies, Annabeth and Thalia, at his side; his trusty broze sword Riptide; and... a ride from his mom. The demigods race to the rescue, to find that Grover has made an important discovery: two new powerful half-bloods whose parentage is unknown. But that's not all that awaits them. The Titan lord, Kronos, has set up his most devious trap yet, and the young heroes have unwittingly fallen prey. Hilarious and action-packed, this third adventure in the series finds Percy faced with his most dangerous challenge so far: the chilling prophecy of the Titan's curse.

Oya, beberapa minggu lalu, saya sempat menulis WW saya sequel jauh sebelum series Percy Jackson ini, yaitu The House of Hades. IMHO, saya lebih menyukai serial ini yang diambil selalu dari PoV Percy. Berbeda dari episode The Lost of Heroes yang sering berganti ganti PoV tergantung siapa yang sedang penulis sorot petualangannya.  Dari seluruh serial dan episode-nya, saya hanya menulis satu reviewnya yaitu the Mark of Athena. Mungkin karena saya membaca serial ini sebelum bergabung dengan BBI 2 tahun lalu dan juga membaca novel seputar demi gods ini secara marathon. Nyerah deh kalo suruh nge-review yang dibaca secara marathon. Plot cerita dan alurnya bakal tertukar tukar hahaha… #alasanapainiii???

Jadddiiii… apa buku impianmu minggu ini, WW-ers? :D
Ikutan meme ini yuk...

  • Silakan follow blog Books To Share – atau tambahkan di blogroll/link blogmu =)
  • Buat posting mengenai buku-buku (boleh lebih dari 1) atau segala hal yang berhubungan dengan kebutuhan bookish kalian, yang jadi inceran kalian minggu ini, mulai dari yang bakal segera dibeli, sampai yang paling mustahil dan hanya sebatas mimpi. Oya, sertakan juga alasan kenapa buku/benda itu masuk dalam wishlist kalian ya!
  • Tinggalkan link postingan Wishful Wednesday kalian di Mr. Linky (klik saja tombol Mr. Linky di bagian bawah post). Kalau mau, silakan tambahkan button Wishful Wednesday di posting kalian.
  • Mari saling berkunjung ke sesama blogger yang sudah ikut share wishlistnya di hari Rabu =)



4 komentar:

  1. Huaaaaaah
    Aku pun mau ini.
    Beneran penasaran. Mungkin dari semua pencinta buku fantasy, cuman aku yang blom baca >.<

    BalasHapus
  2. mau juga #apasih
    semoga terkabul

    BalasHapus
  3. boxset of boxset emang selalu menggoda yaaa :) semoga terkabul lila!

    BalasHapus